Skip to content
Bel 030 - 752 3094

Aangenaam, ik ben Linda Pietersen. Sinds 2006 ben ik werkzaam als fysiotherapeute. In 2009 ben ik mij gaan specialiseren in kinderfysiotherapie en later ook in oedeemtherapie.

Oedeem is een ophoping van lymfevocht (zwelling) in het weefsel  na bijvoorbeeld een operatie, verstuiking of ongeval. De  afvoer van de lymfe is hierdoor verstoord geraakt. Bij manuele lymfdrainage wordt het lymfoedeem verminderd, door met een rustige en zachte massagetechniek het lymfesysteem te stimuleren. Hierdoor kan er meer opgehoopt vocht afgevoerd worden en zal het oedeem afnemen. Tijdens de behandeling kan het nodig zijn om lymftaping en/of compressietherapie, zoals zwachtelen en het aanmeten van een steunkous, toe te passen om het behaalde resultaat te verbeteren en te behouden. De meeste patiënten die ik zie zijn oncologische patiënten bij wie de lymfeklieren uit de oksel of de lies zijn verwijderd.

Door de operatieve ingrepen ontstaat er veel littekenweefsel en meestal ook bestralingsschade. Dit leidt, met name in de oksel, vaak tot verklevingen en een strak gevoel met bewegingsbeperkingen van de schouder. Veel vrouwen hebben dit geaccepteerd als overblijfsel van hun behandeling.  Dit hoeft niet!!  Na het volgen van een aantal cursussen (Fascie-rek-technieken) heb ik vele vrouwen weer hun volledige bewegingsvrijheid in de schouder terug kunnen geven, ook het nare en pijnlijke gevoel in de oksel kan duidelijk verminderen. De nek-schouderklachten die hierbij vaak voorkomen, behoren vaak ook tot het verleden. Als U hierover informatie wilt: neem vooral contact op!